Työssäoppimistehtävät 20.4-29.4.2020

Minä etsin netistä tänään itselleni aivan uudenlaisen tavan värjätä hiuksia. Uusi tekniikka, jonka löysin on savivärjäys. Siinä siis värjätään perinteisellä savella hiuksia ja saveen lisätään hapete ja hieman soodaa. Nainen, jolta tämän idean bongasin sanoi, että kun nämä kaikki aineet ovat sekoitettu, niin se näyttää hieman puuromaiselta seokselta. Tällä tekniikalla voi siis vaalentaa hiuksia kuluttamatta niitä niin paljoa, kuin normaaleilla vaalennusaineilla. Tämä menetelmä ei siis vahingoita hiuksia niin radikaalisti.
Ensiksi siis savi levitetään pesupaikalla koko hiuksiin ja tämän jälkeen saveen lisätään vielä hapete ja sooda joka siis levitetään hiuksiin tyvestä latvaan mutta ei enään tässä vaiheessa pesupaikalla. Savisekoitus levitetään märkään hiukseen. Tässä menetelmässä ei käytetty folioita, koska tällä savella värjättiin asiakkaan koko pää. Selvennykseksi vielä, katson tätä tekniikkaa youtubesta:).
Kun väri on levitetty, niin koko hiukset peitetään elmukelmulla. Elmukelmu estää savea reagoimasta hapen kanssa ja se on se syy, miksi se laitetaan.
Tämä värjäysmenetelmä on myöskin todella ekologinen tapa värjätä hiuksia, koska kun ylimääräiset aineet heitetään viemäristä alas, ne eivät saastuta.

                     
                                                         Tässä on siis vasta pelkkä savi



Tässä on savi, jossa on hapete ja sooda


Tässä ovat hiukset värjättynä elmukelmun kanssa


Tässä on hiuksista ennen ja jälkeen kuvia savivaalennuksen jälkeen








Kommentit

Suositut tekstit