Hius ja hiuspohjatyypit

Erilaisia hius-ja hiuspohjatyyppejä on todella monia erilaisia. Niitä on esimerkiksi kuivia, rasvaisia ja normaaleita tyyppejä. Minulla iselläni esimerkiksi on suht normaali päänahka.

Välillä, kun on vaikkapa talvi, niin hiuspohjani saattaa olla hieman kuiva. Se on kylläkin todella yleistä, että talvisin ihmisten hiupohjat kuivuu, niin kuin monesti muukin iho. Esimerkiksi kuivan päänahan hoitoon käyttäisin itse kosteuttavia tuotteita, kuten shampoota, hoitoainetta ja vaikkapa öljyä. Jos vain päänahka on kuiva, niin pelkästään shampoo riittäisi, koska öljy ja hoitoaine tulee vain pituuksiin. Silti ottaisin kaikki äsken mainitsemani tuotteet kosteuttavina (moisturise). Kuiva päänahka voi usein myöskin hilseillä. Hilse on tällöin usein kuivaa. Tuotesarja, jota suosittelisin kuivalle hiukselle ja hiuspohjalle olisi BC Hyaluronic moisture kick.


Rasvainen päänahka on myöskin todella yleinen. Silloin usein hiuksista tulee nopeasti likaisen näköiset ja niitä täytyisi pestä usein, jotteivat ne näyttäisi voipurkissa uitetuilta. Rasvaiset hiukset ovat usein myös kiillottomat ja elottomat. Hiusten rasvoittuminen voi myöskin alkaa usein murrosiässä ja sitä ei oikeen voi muulla hoitaa, kuin ajalla. Mutta jos päänahka vain on rasvainen, niin käyttäisin ehkäpä kerran viikossa syväpuhdistavaa shampoota ja muuten volyymishampoota. Volyymihampoo nimittäin nostattaa hiuksia hiuspohjasta, jolloin ne eivät osu hiuspohjaan ja rasvoitu. Suosittelisin rasvaiselle päänahalle Goldwellin ultra volume tuotesarjaa.

Normaali hius ja hiuspohjatyyppi on on rakennevaurioimaton, kiiltävä, taipva ja yleisistikkin hyväkuntoinen. Tähän minulla ei ole suurempia suosituksia, koska normaalille hiustyypille käy melkeinpä mikä vain tuotesarja. Jos on vaaleat hiukst, niin käyttäisin ehkäpä hopeashampoota (jos haluaa kylmempää sävyä). Muuten käyttäisin jotakin normaaleille hiuksille suunnattuja tuotteita.



Kun valitaan asiakkaalle tuotteita, niin otetaan huomioon hiuspohja ja pituudet. Otetaan huomioon myöskin asiakkaan toiveet :). 

Kommentit

Suositut tekstit